Karlstad Triahtlon - sprint

0kommentarer

Idag var det den stora dagen som jag väntat på, men som alltid blir jag sinnessjukt nervös inför tävlingslopp.

Idag körde jag min första riktiga triathlon tävling. Var med i sprint klassen, för er som inte vet vad det innebär så simmar man 400 meter, cyklar 20 km och springer 5 km.
Så jävla kul, men sjukt jobbigt! Jag är supernöjd med min insats, har ingen exakt tid än, men ca 1 timme och 25 min.



Simningen:
Var jätte peppad när jag klev ner i vattnet, kallt men med våtdräkten blev man snabbt varm.
Vid startsignalen plaskade det från alla håll och kanter, fötter i huvudet och man simmade in i varandra. Lugnade mig lite för att få lite space, men tyvärr gick inte crawlningen som jag ville. Mycket blåst vilket gjorde det svårare att navigera sig, så jag blandade bröstsim och crawl.

Cyklingen:
Bytet till cyklingen gick förvånansvärt bra. Fick av mig våtdräkten hyfsat snabbt. Kände att någon iakttog mig där jag stod och tog av mig dräkten och bytte till cykelskor och hjälm, tittade åt sidan och där står en kille med världens största filmkamera... 😳 iväg på cykeln och motvinden var ett faktum, men på tillbakavägen fick jag ett bra tryck och drag i tramporna. Riktigt kul!

Löpningen:
Byte till löparskor och iväg på den 5 km långa löpturen. Benen var väldigt väldigt stumma. Efter ca 2 km började benen kännas normala och kunde springa på lite bättre. Men det var tungt, löpningen var jobbigaste delen idag. Men jag tog mig i mål.

Nu väntar jag på att resultaten ska publiceras :D

/M
 

Kommentera

Publiceras ej